Intimitatea in mediul online

blog IT Cluj - Securitate vs Intimitate Collusion

Cat de des ati observat in ultima vreme mesaje emise de site-urile web pe care le vizitati si care va atentioneaza ca, pentru a va imbunatati experienta de client, website-ul foloseste cookies? Destul de des, as crede, avand in vedere ca pana si Google ne cerceteaza activitatea pentru a ne vinde produse cat mai pe placul nostru.

Renunt sa mai mentionez ca cei mai multi dintre noi isi expun, fara sfiala, intreaga viata pe internet, nebanuind ca, mai devreme sau mai tarziu, vor regreta acest lucru. Cele mai multe dintre site-urile de socializare ne promit ca ne putem "sterge" de pe internet, insa realitatea e cu totul alta. Pozele si toate informatiile noastre raman in bazele lor de date, asa ca ar trebui sa fim constienti ca tot ceea ce urcam pe net, ramane pe net.

Cookie-urile sunt menite sa ajute site-urile sa se imbunatateasca din perspectiva utilizatorului, dar, de cele mai multe ori, destinatia lor nu este neaparat doar aceasta. In general, tot ceea ce facem, zi de zi, in mediul online, inseamna sa renuntam tot mai mult la intimitate, in favoarea secolului lumii virtuale. Mai jos am adaugat prezentarea Collusion, un addon gratuit pentru Firefox si Chrome. Gary KOVACS, CEO la Mozilla Corporation, ne explica ce mai inseamna astazi intimitatea in mediul online [filmul este subtitrat in limba romana]:

Comentariile se incarca acum...

10 linkuri utile

Mai jos veţi găsi 10 linkuri utile, care sperăm să ţină loc de asistanţă de bază pentru diferite întrebări şi probleme de IT pe care le-aţi putea avea:

Web hosting

Ultimele noutăţi...

Comparaţie între browserele web...

În lumea IT nu există cel mai bun, ci există doar soluţii care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

O nouă interfaţă - iwanna.web

Webdesign - creare de saituri web, optimizare pentru motoarele de căutare - SEO, în Cluj Napoca şi judeţele învecinate. La o ţintă nouă, se cuvenea o interfaţă nouă.

HelpDesk support - iwanna.web

Webdesign si SEO, dar şi asistenţă IT de tip HelpDesk, remote sau onsite. Orice problemă IT aţi întâmpina, noi o putem rezolva!

Cluj web designer Cluj web designer pe Facebook
Cluj web designer Cluj web designer pe Twitter
cluj web designer Google+ Cluj web designer pe Google+