Securitatea reţelelor wireless

webdesign in Cluj Napoca | blog securitate IT

De la crearea saiturilor web si otpimizarea lor, as vrea sa trec la modul de accesare a unui website. Cei mai multi dintre noi dispun de o retea wireless, pentru a ne conecta dispozitivele mobile la internet. Ceea ce nu stiu cei mai multi este ca o parolare a retelei nu inseamna neaparat securitate. Retelele criptate WEP (Wired Equivalent Privacy) sunt victime sigure in fata celor care cauta sa se conecteze in mod fraudulos la un AP (Access Point) care nu le apartine. Ati auzit probabil ca o metoda buna de a va tine "securizata" reteaua criptata cu WEP ar fi sa schimbati in mod regulat parola, dar din pacate acest lucru este departe de a fi unul adevarat. Ar putea fi, insa numai daca sunteti dispusi sa va schimbati parola la fiecare 20-30 de minute, intrucat cam acesta este intervalul de timp de care un expert in informatica ar avea nevoie pentru a afla parola. Defectul provine din faptul ca acest tip de criptare permite unor surse externe sa insereze pachete in traficul retelei si apoi sa decripteze parola, care este aceeasi pentru toate gazdele conectate si, in plus, are o lungime de doar 40 de biti (rezonabil ar fi de la 128 de biti in sus).

Am sa revin intr-un post ulterior cu 2-3 exemple de metode de atac a retelelor WEP (chiar si cele WPA / WPA2 pot fi atacate), strict in scop educativ, pentru a va ajuta in configurarea unui WLAN (Wireless Local Area Network) cat mai sigur.

Pentru a va proteja reteaua wireless de intrusi, va sfatuiesc sa utilizati cripate de tip WPA / WPA2, avand grija insa sa dezactivati functia WPS (WiFi Protected Setup). Daca aveti nelamuriri legate despre cum ati putea face asta, nu ezitati sa ne contactati la helpdesk@iwannaweb.ro. Un sfat e intotdeauna gratuit!

Comentariile se incarca acum...

10 linkuri utile

Mai jos veţi găsi 10 linkuri utile, care sperăm să ţină loc de asistanţă de bază pentru diferite întrebări şi probleme de IT pe care le-aţi putea avea:

Ultimele noutăţi...

Comparaţie între browserele web...

În lumea IT nu există cel mai bun, ci există doar soluţii care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

O nouă interfaţă - iwanna.web

Webdesign - creare de site-uri web, optimizare pentru motoarele de căutare - SEO, în Cluj şi judeţele învecinate. La o ţintă nouă, se cuvenea o interfaţă nouă.

Servicii HelpDesk - iwanna.web

Web design, creare site, optimizare site, dar şi asistenţă IT de tip HelpDesk, remote sau onsite, in Cluj sau judeţele vecine. Orice problemă IT aţi întâmpina, noi o putem rezolva!

Cluj web designer Cluj web designer pe Facebook
Cluj web designer Cluj web designer pe Twitter
cluj web designer Google+ Cluj web designer pe Google+